Information om föreningen

Toppen av Lund

Brf Solfångaren 5 ligger vid Lunds högsta punkt på 87 meters höjd och man har därför en vidsträckt utsikt över staden, slätten och Öresund. Samtidigt är det nära till skolor, dagis och affärer och centrum ligger på bekvämt cykelavstånd. Kommunikationerna är utmärkta med täta bussförbindelser och motorväg till Malmö/Köpenhamn på lagom avstånd.

Fakta om Brf. Solfångaren 5 i Lund:

Adress: Neversvägen 37, Neversvägen 39, 224 79 LUND

Brf Solfångaren 5 består av 54 bostadsrättslägenheter i olika storlekar, fördelade över två punkthus. Storlek på lägenheterna är 51-106 Kvadratmeter – 5 Designlinjer

Husen är ritade av Möller Arkitekter.

Arkitekturen är lätt och luftig, med ljusa linjer och tidlös form.

Alla lägenheter oavsett storlek bjuder på en modern öppen planlösning med generös takhöjd och stora fönster.

Ljus och kontraster – en områdesbeskrivning

De ljusa putsade fasaderna samspelar med de kontrastfärgade partierna och skapar en spännande dynamik.

På gårdarna finns planterade träd och gröna gräsytor, med stenbelagda och asfalterade gångstigar. Här finns det utrymme för både lek, samvaro och spontana möten. I kvarteret finns även ett parkeringshus, som är till hälften nedsänkt och klätt med träpanel för att smälta in fint i den omgivande miljön.

Lägenheterna i Brf Solfångaren 5 –oavsett vilken lägenhetsstorlek det rör sig om – präglas av ljus och rymd med en modern öppen planlösning med generös takhöjd. De generösa fönsterpartierna bjuder på ett härligt panorama som ständigt förändras över dygnets alla timmar och med årstidernas växlingar.

Stor vikt har lagts på att skapa ett funktionellt boende med praktiska arbetsytor, material och utformande präglas av en hög kvalitet i varje detalj.

Brf. Solfångaren 5 ligger i Lunds nya stadsdel Brunnshög

Den nya framtidsinriktade stadsdelen i nordöstra Lund med en vidunderlig utsikt över staden, den Skånska slätten och Öresund.

Brunnshög är centralt placerad i den heta Öresundsregionen, samtidigt som man har en unik närhet till Lunds Universitet, Lunds tekniska högskola och forskningsbyn Ideon.

Här växer nu ett spännande område fram, med plats för såväl högteknologiska företag som moderna bostäder i en attraktiv parkmiljö.

Läs mer information om vad som är på gång i Lunds nya stadsdel här >>

Bostäder i kreativ miljö

Allt fler kunskapsorienterade företag har valt att etablera sig i Brunnshög eller i dess närhet. Diskussioner pågår för närvarande kring en eventuell placering av den europeiska forskningsanläggningen ESS vid Brunnshög. Om denna etablering blir verklighet skulle detta betyda mycket för området, staden och hela regionen.

Läs mer information om vad som är på gång i Lunds nya stadsdel här >>

Kartor